miercuri, 25 ianuarie 2012

STANISOARA - Calatorie de decembrie in 4 acte. FOURTH - Magic Trees.

       A patra parte din jurnalul calatoriei spre Manastirea Stanisoara, cuprinde imagini cu factorul omniprezent pe traseul montan: copacii, padurea cu foioase si conifere. Uneori ingramaditi, alteori solitari, alteori in palcuri mici, inalti sau pitici, stufosi sau golasi, uscati sau verzi, copacii intalniti pe drum te impresioneaza prin formele luate, prin efectele create de lumina ce razbate crengile si frunzele uscate sau nu.
       Solitudinea oferita de catre un micut conifer, aflat pe creasta unui versant batut de traznete si fulgere, arata miracolul vietii, lupta naturii de a supravietui.
       Copacii cazuti la datorie, din diverse cauze (batranete, vant, taisul toporului sau lama ferastraului), ofera la randul lor peisaje magice. Asezarea de-a curmezisul potecii, te duce cu gandul la barierele puse de natura in fata celor neaveniti, a celor pentru care o iesire in natura nu constituie altceva decat cultivarea nesimtirii, a furiei de nestavilit impotriva oricarui lucru viu, a anarhiei, a bravadei faptelor lor.
       Acestea fiind zise, va las sa va delectati cu urmatoarele instantanee:




























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu