miercuri, 25 ianuarie 2012

STANISOARA - Calatorie de decembrie in 4 acte. FIRST - Pe carari de munte.

             La inceputul lunii decembrie, a anului 2011, la o sueta cu niste prieteni, a aparut de undeva.... nu stiu de unde, o invitatie. Vremea frumoasa si calduroasa, precum si iarna care intarzia sa apara, a facut sa rodeasca o idee in mintea unui prieten, anume : o excursie pana la Manastirea Stanisoara, cu un traseu pornind de la Manastirea Turnu, urmand poteca de padure pana la Troita, iar de acolo continuand pe traseul ocolitor al variantei Turneanu.
            Efortul fizic depus, este repede uitat atunci cand natura te impresioneaza cu peisajele oferite. Singura problema care apare este aceea de a tine pasul cu ceilalti, mai ales daca te opresti sa surprinzi ceva cadre cu aparatul foto.
            Traseul ofera numeroase puncte de atractie (atat din punctul de vedere al fotografului, cat si al turistului montan). Astfel, intalnesti din loc in loc, un spatiu unde poti sa-ti tragi sufletul si as aminti aici: cele 2 refugii montane, troita noua si cea veche, creasta care ofera o priveliste spre varful montan dintre Manastirea Stanisoara si Schitul Stanisoara, despicatura care o face cararea in munte, valea paraului care izvoraste din masivul Cozia, etc.
            Abundenta de subiecte este intregita de padurea pe care o parcurgi. Practic, nu imi gasesc cuvintele pentru a descrie totul. Poate ca nici nu este necesar, o simpla drumetie pe acolo, ar spune tot.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu